Μετά από 75 χρόνια σχεδιασμού των πιο αξιόπιστων μπεκ υψηλής απόδοσης στην αγορά, η Danfoss Spray Technologies επεκτείνεται σε βιώσιμες εφαρμογές νερού με μια νέα σειρά μπεκ νερού.

Ο Carsten Burk, Product Manager της Danfoss, εξηγεί πώς αυτή η επέκταση σε λύσεις εφαρμογών νερού αποτελεί το επόμενο λογικό βήμα στο ταξίδι της εταιρείας για την απεξάρτηση από τον άνθρακα. "Πριν από μερικά χρόνια, αρχίσαμε να αναπτύσσουμε την επόμενη γενιά ενός έτοιμου για το μέλλον, χαρτοφυλακίου μπεκ για εφαρμογές ψεκασμού νερού και αντλιών για υγρά καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα", λέει. "Σήμερα, αυτό το χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει προθερμαντήρες, αντλίες καυσίμου, μπεκ και μονάδες ανάφλεξης. Και τώρα, το νέο μας πρόγραμμα μπεκ αποτελείται από μια ευρεία γκάμα μπεκ νερού σχεδιασμένων για όλα τα υγρά με βάση το νερό".

Βάζοντας 75 χρόνια εμπειρίας σε εφαρμογές νερού

Ενώ τα μπεκ νερού της Danfoss μπορεί να φαίνονται σχετικά καινούργια στην αγορά, η τεχνολογία και η τεχνογνωσία πίσω από αυτά δεν είναι. "Τα τελευταία 75 χρόνια, έχουμε παραγάγει πάνω από 250.000.000 μπεκ πετρελαίου και τα τελευταία 25 χρόνια - έναν σημαντικό αριθμό μπεκ και για εφαρμογές νερού - όλα αναγνωρισμένα από τους πελάτες μέσω των αξιών μας για ακρίβεια, εκτέλεση και αποδοτικότητα", λέει ο Carsten Burk. "Ξέρουμε τι χρειάζεται για να παράγουμε ένα επαναλαμβανόμενο, υψηλής ποιότητας σχέδιο ψεκασμού και να βελτιστοποιήσουμε την απόδοση ψεκασμού. Και αυτά τα ίδια χαρακτηριστικά ισχύουν είτε ψεκάζετε πετρέλαιο είτε νερό". Για παράδειγμα, η Danfoss ανέπτυξε τα νέα μπεκ νερού με βάση την ίδια αρχή ψεκασμού που χρησιμοποιεί με τα μπεκ πετρελαίου και αξιοποιεί την εμπειρία που αποκτήθηκε τα τελευταία 75 χρόνια από περισσότερα από 250.000.000 μπεκ. Η αρχή αυτή εξασφαλίζει ομοιόμορφο σχέδιο ψεκασμού και τη σωστή ισορροπία μεταξύ της γωνίας ψεκασμού με την εφαρμογή της σχετικής πίεσης. Τα μπεκ νερού προστατεύονται επίσης με επίστρωση SnNi, η οποία τα καθιστά ιδιαίτερα ανθεκτικά στη διάβρωση.

Αναπτύχθηκε με τους πελάτες, για τους πελάτες

Αντί να βασίζεται αποκλειστικά στην εμπειρία της, η Danfoss επέλεξε να συνεργαστεί άμεσα με τους πελάτες της κατά το σχεδιασμό της νέας γενιάς μπεκ νερού. Με αυτόν τον τρόπο, μπορέσαμε να διασφαλίσουμε ότι αναπτύξαμε προϊόντα που ανταποκρίνονται στις ποικίλες ανάγκες της αγοράς. "Συνεργαστήκαμε στενά με τους πελάτες μας για την ανάπτυξη και τη δοκιμή των μπεκ νερού και προσαρμόσαμε τα προϊόντα με βάση τα σχόλιά τους", εξηγεί ο Carsten Burk. Το αποτέλεσμα είναι μια εξατομικευμένη σειρά μπεκ νερού, την οποία οι πελάτες μπορούν να προσαρμόσουν στις μοναδικές απαιτήσεις τους.

Υποστήριξη ευρέος φάσματος εφαρμογών νερού

Επί του παρόντος, υπάρχουν δύο οικογένειες μπεκ: τα Classic HX, τα οποία είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση των παραδοσιακών μας μπεκ νερού και τα νέο κομψά Slimline, με κύρια διαφορά την εξωτερική εμφάνιση, συμπεριλαμβανομένου του σπειρώματος σύνδεσης των μπεκ. Τα μπεκ HX είναι εγκεκριμένα για πίεση 40 bar - αύξηση σε 80 bar, διαθέσιμη το 4ο τρίμηνο του 2023 - ενώ το Slimline είναι ήδη εγκεκριμένο μέχρι πίεση 80 bar. "Τα μπεκ νερού μας ταιριάζουν σε μια σειρά εφαρμογών, από τη γεωργία και την αδιαβατική ψύξη μέχρι την απολύμανση και την ύγρανση", λέει. "Για παράδειγμα, το μπεκ HX χρησιμοποιείται κυρίως για την ξήρανση ξύλου σε μεγάλους κλιβάνους, την καταστολή σκόνης, τα χιονοπίστολα, την αδιαβατική ψύξη και την καταπολέμηση παρασίτων, ενώ τα μπεκ Slimline είναι κατάλληλα για την ψύξη εξωτερικών χώρων, όπως οι αυλές εστιατορίων και άλλοι εξωτερικοί χώροι". Οι πελάτες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το μπεκ Slimline για την ψύξη ψυκτικών συγκροτημάτων, ώστε ο ζεστός αέρας να ψύχεται κατά περίπου 10°C πριν εισέλθει στην εγκατάσταση εξαερισμού. Αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό εξοικονόμησης κόστους, ευεργετικό επίσης για το περιβάλλον, καθώς το σύστημα χρησιμοποιεί λιγότερη ενέργεια για την ψύξη του αέρα.

Ανοίγοντας το δρόμο για πράσινες λύσεις

Στο μέλλον, ο Carsten Burk λέει ότι η Danfoss θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους πελάτες για την ανάπτυξη πράσινων λύσεων με βάση την καλά δοκιμασμένη τεχνολογία μπεκ της. "Βλέπουμε αυτή την τεχνολογία ως κρίσιμο μέρος του ταξιδιού μας για την απαλλαγή από τον άνθρακα και θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε το έτοιμο για το μέλλον χαρτοφυλάκιό μας με μπεκ για εφαρμογές ψεκασμού νερού και αντλίες για υγρά καύσιμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα".

 

 

  Classic HX water nozzle   Slimline water nozzle
  • Σπείρωμα σύνδεσης: 9/16 UNEF
  • Η γωνία και η χωρητικότητα προσδιορίζονται σε 14bar (νερό 25°C)
  • Διατίθεται με ή χωρίς λειτουργία σταγόνας
  • Πίεση ανοίγματος 5,5bar
  • Υψηλή αντοχή στη διάβρωση
  • Σπείρωμα σύνδεσης: 10/24 ή 12/24
  • Συμπαγής σχεδιασμός κατάλληλος για χειροκίνητη τοποθέτηση
  • Γωνία και χωρητικότητα προσδιορίζονται σε 14bar (νερό 25°C)
  • Διατίθεται με ή χωρίς λειτουργία σταγόνας
  • Πίεση ανοίγματος 5,5bar
  • Υψηλή αντοχή στη διάβρωση